Energi-Guide
Spar strøm på din udendørs spa
Brug strømmen når den er billigst
De fleste spa ejere lader spabadet forblive på fabriksindstillingerne, når de tilslutter deres udendørs spa. Det er der ikke noget galt i, men det betyder at spaen måske varmer og renser vandet på tidspunkter hvor strømmen er dyrest. For med stigende elpriser giver det god mening at manuelt indstille disse funktioner, så spaen aktiveres på specifikke tidspunkter, hvor din strøm er billigst. Selvom elprisen forventeligt falder igen, kan du med manuel indstilling opnå en besparelse i strømforbruget - uanset prisniveauet på strøm.
Hvis du har en styring, som lader dig indstille filter- og renseprogrammer, kan du med fordel indstille disse til at aktiveres i f.eks. nattetimerne, hvor strømmen er billigst. Har du solceller på taget giver det mening at indstille forbruget til at være i dagtimerne, hvor solen skinner mest. I din manual kan du læse mere om indstilling af filter- & renseprogrammer samt energibesparende indstillinger for den pågældende spa. Har du en Hydropool, finder du disse indstillinger under "Water Care" menuen på touchskærmen.
WiFi overvågning
Et WiFi system er ikke direkte strømbesparende, men det bliver lettere og hurtigere at opdatere de manuelle indstillinger, så spaens forbrug passer med de laveste elpriser og dit aktuelle forbrug. Og jo nemmere det er, dets større er sandsynligheden også for at man holder indstillingerne opdateret. Så hvis dit spa er WiFi-kompatibelt kan det være værd at overveje at eftermontere dette.
Kontakt vores serviceafdeling for at høre mere om WiFi på dit spabad
Spar på boblerne
Her mener vi ikke boblerne i champagneglasset, men derimod dem i spabadets dyser. De fleste spabade kan nemlig indstilles til at blande atmosfærisk luft i det varme vand i massagedyserne. De giver en dejlig boblende “champagne-effekt” i vandet og øger trykket på massagen på samme tid. Men den samme luft også er kølende på vandet. Derfor er anbefalingen at når du ikke bruger spaen, så sluk for lufttilsætningen. På den måde reducerer du nedkølingen af vandet, når spaen varmer eller renser og dermed også behovet for opvarmning af vandet… med andre ord; du sparer strøm.
Varmepumpe på udendørs spa
Varmepumper er populære og energivenlige varmekilder i huse , sommerhuse, pools og elbiler. Og nu er vi også begyndt at montere dem på udendørs spabade.
En god varmepumpe erstatter det indbyggede varmelegeme og kan spare dig for op til 80% af energiforbruget på opvarmningen. Det er en betydelig reduktion i strømforbruget, som vil kunne mærkes på forbruget med det samme den tilsluttes. Ydeevnen på varmepumper er ofte også højere end de indbyggede varmelegemer i spabadet, som betyder at du hurtigere kan opvarme spabadet, hvis det står med koldt vand. Det er en fordel i f.eks. sommerhuse, hvor temperaturen måske sænkes mellem man bruger huset. har du indbygget WiFi styring på varmepumpen, kan du også opvarme spaen hjemmefra. Det er ret smart.
Varmepumpen skal dog være kompatibel med udendørs spa - og ikke bare en almindelig pool. Den skal som minimum kunne opvarme til ca. 40 grader og være frostsikret for at give mening. Og gerne støjsvag, så du selv eller naboerne ikke bliver generet af den arbejder. Derfor skal man ikke tage den første og billigste varmepumpe man falder over. Rådfør dig altid med en autoriseret montør, så du opnår det ønskede resultat. Kontakt os gerne for tilbud på montage af varmepumpe på din spa.
Sænk temperaturen på spabadet... i perioder
I nogle perioder kan det godt svare sig at skrue ned for temperaturen. Det er nemlig de øverste grader, som er de dyreste at opretholde. Det er primært når du ikke bruger dit udendørs spa jævnligt, det kan svare sig. F.eks. hvis du skal på ferie eller ikke bruger dit spabad i flere uger, så kan det måske godt svare sig at skrue lidt ned for temperaturen.
Du bør dog ikke slukke det helt, da vandet har brug for at blive renset og filtreret.
Udskiftning af termolåg til spa
Hvis dit gamle termolåg er blevet tungt over årene, bør du overveje at udskifte det. Vægtforøgelsen er et tegn på at det indvendige isoleringsmateriale er mættet med vand, fordi dampspærren er nedbrudt gennem års slid fra klor og anden kemi. Dermed trænger dampen ind i termolåget og vandet ophober sig i isoleringsmaterialet og kan ikke komme ud. Det reducerer isoleringsevnen og gør termolåget uhåndterligt da det bliver tungere og tungere. Et nyt termolåg med høj isoleringsevne vil hjælpe med at spare strøm og gør det nemt at af- og påmontere termolåget.
Vinternedlukning
En slukket spa bruger selvfølgelig ingen strøm, men byder heller ikke på megen fornøjelse. Så overvej om det virkelig er den rigtige løsning. Men der kan selvfølgelig være situationer, hvor man alligevel ønsker at slukke spaen og tømme den helt i en periode. Når en spa skal lukkes ned over vinteren, skal man så vidt muligt sikre sig at der ikke er efterladt vand i pumper, rør, varmelegeme osv. for at undgå frostskader og dannelse af biofilm. Det kaldes en vinternedlukning af dit udendørs spa.
Vi anbefaler at booke en autoriseret tekniker til vinternedlukning den første gang. Det er muligt at gøre dette selv, men på den måde kan man også kan følge med i hvad der skal gøres på netop din spa. På den måde nedlukkes spabadet korrekt, uden at forårsage skade på udstyret i spabadet.
Kontakt os gerne for et tilbud på vinternedlukning.
Brug for service eller support?
KONTAKT OS HER
Ny energivenlig spa?
STOR UDSTILLING AF UDESPA & SWIM SPA I KØBENHAVN
Går du med tanker om at købe i en ny energivenlig spa? Eller måske udskifte den gamle til en ny og mere moderne spa?
Så kom og se vores 700 kvm store showroom, hvor vores dygtige salgsrådgivere altid står klar til at præsentere dig for de bedste udendørs spabade, swim spa og varmepumper. Vi demonstrerer også massagekraften og wellness-magien i de ca. 40 udstillede udendørs spa og swim spa, hvor mange er tilsluttet og klar med vand for demonstration eller prøvebadning. Overvejer du i stedet et brændefyret vildmarksbad eller udendørs sauna, så kan vi også hjælpe med dette.
Du finder os på Søndre Ringvej 35 B, 2605 Brøndby.